Advertisement

Luahan Hati

Duit bukan la segala-galanya..tp segala-galanya memerlukan duit skrg ni...



..sebenarnya entry ni tercipta sbb Sha nak share perasaan ;)


Yang pastinya rasa sangat-sangat bersyukur dipertemukan dengan bisnes ni, mungkin Allah temukan Sha dgn biz ni utk membolehkan Sha bantu org2 yg memerlukan bcos saya bukan lahir dari family yang kaya raya..bukan nak ckp bantu puluh2 ribu...tp dengan pemberian tu boleh menyenangkan hati org yang menerima especially family kita...

...Seriously dah setahun Sha berkecimpung dalam biz ni so far rasa puas hati tapi belom betol2 puas hati selagi tak bwk Mak & my parents in law pergi Tanah Suci..itu IMPIAN saya..w/pon mak dah pon menunaikan haji dgn arwah bak tp ini dgn duit titik peluh saya sendiri. But still rasa puas sebab dapat tolong Mak & adik beradik yg memerlukan..actually Sha mmg tak focus pada org lain..just focus pada org yg banyak bantu Sha selama ni..lebih pada nak balas balik jasa dorg..maybe ape la sgt duit kita dibandingkan dengan bantuan yang mereka dah bg pada Sha..tp mmg sangat2 bersyukur dr duit business ni Sha blh kongsikan sama-sama dgn Mak & adik beradik sebabnya kalo dulu harap duit gaji mmg TAK BOLEH..seriously...



Duit untuk kita mungkin dah cukup, tp kita fikirkan org lain esp adik beradik or parents kita..mungkin mereka tak pernah nak mintak..tp hati akan rasa puas bila kita boleh bantu dengan RELA HATI..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Luahan Hati

5 comments:

betul tu Sha.. kita pun ada impian yang sama.. Insya'allah.. sama2 kita buat & doa yang terbaik buat semua..

samela...sy baru nak bertapak slamani tercari biz yg dpt tlg...finally tuhan da beri petunjuk..

Thats my dream too honey...

Alhamdulillah..sama2 kita capai impian kita k

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.