Advertisement

Cuti-cuti Penang

Trip yang langsung tak dirancang..actually Sha pegi Penang masa cuti CNY haritu. Memang takde plan apa-apa tapi Ahad after business appointment kat Shah Alam terus rasa cam nak kena pegi somewhere la, tu yang terus terpikir Penang..hihi so pack2 baju then terus shoot ke Penang...kitaorg pegi sama-sama dengan my along's family..bertolak 6pm dari Rawang and sampai Penang around 10.30pm..Alhamdulillah jalan memang clear maybe sebab semua orang dah balik kampung kot..


Yeayy dah sampai..Sha memang suka pegi Penang !!

Actually before pegi tu memang dah cari apartment, ye la kalo nak selamba je pegi ada kena tido bawah jambatan..Alhamdulillah dapat service apartment..Golden View Apartment tak la 5 stars tapi memang sangat-sangat puas hati. Ada 3 bilik with attached bathroom, ade kitchen & hall..memang sangat-sangat selesa. Dah le dekat giless dengan Gurney Drive, harga pon baru RM360..


Kalo ikot situ murah je..maybe Sha pegi time peak so mahal sket..tp still worth it
So, esoknya keluar breakfast terus check out sebab malam dah nak balik kl..first stop cari mamak nak breakfast. Kitaorg makan kat Jalan Campbell so dah alang-alang kat area situ terus la pegi Chowrasta market cari jeruk

ini anak sedara saya nama dia Aisyah hihihi

Saya bli jeruk sedapss

Saya beli jeruk ni sedappp gilee...
Pastu terus pegi Penang Hill, tapi ramai giles orang sampai parking pon tak de..gile ramai orang nak naik ketapi so tukar plan pegi Batu Feringghi..

Adik takot2 hihi

syafi memang tak blh tgk air..huhu habis basah baju & seluar 

Saya sedang merenung masa depan..kikiki
Dah puas main air..perut pon lapar..my along teringin nak makan nasi kandar so ajak diorg pegi restoren Hameediyah, teror tu i cari jalan..terasa sangat pakar jalan di Penang sekarang hihi terima kasih kepada Papago..gambar lunch tiada ye sebab sangat kebuluran..tp memang sedapp!!!kalo nak makan beriani ke nasi kandar ke meh makan kat Hameediyah ni dah laa ade econ, sedap & yang penting bersih jika nak dibandingkan dengan restoren tuuuuutt hihi.

Solat kat sini, Masjid Kapitan Keling

Motif sangattt amik gambar ni heheh
Lepas solat, badan pon dah segar we ols pon nak mencuba nasib lagi sekali nak p naik Bukit Bendera..tapi Q sangat la panjang maka tak la tercapai nak naik keretapi baru tu..amik gambar je laa..Syafi adalah insan yang paling frust sekali. sian gak kat Syafi tapi takpe  next month kita pegi Penang lagi k sebab biz partners ramai kat Utara hehe ;-)


dapat amik gambar jee..kesiannn hihi

Sesapa yang tatau sejarah Bukit Bendera meh baca sini
Masa ni pon jam dah menunjukkan pukul 5, so malas nak buang masa kat sini terus la decide cari makan lg..hehe kalo p Penang ni rasanya memang tak puas kalo tak makan sesungguh hati ..

Padang Kota Lama..ramai gile babas orang

Bestt makan angin pantai hehe

owhh tidakkk sedapnya pasemboq ni..teringat2 lagi

serious sangat2 sedap hokeii pasemboq ni minum plak coconut milkshake and ice cream..perghhh
syakir layan main belon ni

teruja sungguh anak den ni

Fort Cornwallis, semua orang dok pakat bergambaq kat meriam tu..
dah kenyang, dah menyedut udara nyaman so masanya untuk pulang ke kl..kitaorg plan nak naik ferry plak sampai butterworth sebab lepas tu nak p Bukit Mertajam..punye la ramai orang Q nak naik ferry..fuhhhh


ade 8 lane yang mcmni..pheww
Mamy & adik
15 minit naik ferry dah sampai Butterworth. Then pegi makan kat koey teow Alma..sedapsss tapi tengah-tengah sedaps makan ujan turun hahaa..makan laju-laju then terus bertolak balik kl...tu jelaa cerita Penang saya..hehe Alhamdulillah memang sangat seronots eventho sehari je..rasa tak puas gak..insyaAllah next month turun lagi nak o-group dengan my Premium Beautiful group Utara plak..anyone from Utara nak tau details about my biz jangan malu-malu tanya k..

Jangan lupe contact Sha 012-2151541 if nak cuti-cuti malaysia sambil berbusiness :-)


so penutup cerita dengan ini gambar budak ini ;-)
my laply baby



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cuti-cuti Penang

2 comments:

sedap nye jeruk !!!!!post la kat sy sikit

padang kota..masih meriah eik..nnt pi mkn stoberi dan kejar Dragons di puncak CH

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.