Ayuni Basir - My Shining Diamond

Wednesday, February 20, 2013

In business is not all about money. It goes beyond that - bonding, friendship and togetherness
Alhamdulilah from stranger now we become sisters. I'm grateful to know you Ayuni, baru 24 tahun tapi you have a very strong determination. You have BIG DREAMS Ayuni, so Just keep it up and Go for it and Turn your DREAMS into REALITY; YOU will be VICTORIOUS!!
 I always BELIEVE in YOU!

The entry below is from Ayuni:-

CDM Sha Khalid - My Great Sis, Leader, Mentor

Being in this business adalah 1 perkara yang tak pernah saya fikir sebelum ni. Belajar tinggi-tinggi, pegang duit sendiri, bekerja, fall in love, married, have kids and etc adalah perkara-perkara normal yang kite akan fikir in our life. 

So, what should I classified my situation in this business? Peluang? Hmm.. Yup, i think that's the best to describe it. And yang paling terbaik sekali adalah ketentuan dariNya.

I started to join this business since bulan 6, 2012. And orang yang bertanggungjawab memperkenalkan business ni, tak lain is sis Sha Khalid. I think I have shared how i meet this lovely pretty woman in this entry

Hp tu dalam kenangan.. huhu


FYI, i called her Kak Sha, and "Kak" dekat depan tu bukan hanya sebab die lagi tua dari saya. *well, of course! we are malaysian. we full of budi bahasa, sopan santun, hormat-menghormati* But for me, panggilan "kak sha" tu adalah sebab die dah memang macam my own sis. I do have my own sis. Just one and she will my sis forever & ever. And I also have my sis in law, one. But this year will become more.. hehe. Tapi dengan kak Sha, it's different. Sebab she always be with me in my business. *kirenye sis dalam business la*

To be honest, saya tak pernah rasa yang die ni adalah somebody in this business, sebab perwatakan Kak Sha yang sempoi, simple, funny, ceria, gila-gila ni la yang membuatkan saya selesa and feel close with her. And saya rasa bukan saya seorang je yang feel macam ni, in fact all my business partners pon feel the same way.

Sometimes saya terfikir, why i meet this person. Kenapa? Sebab suka-suka ke, or memang ditakdirkan untuk berjumpa ke, or ada sesuatu behind that. To think somethings yang out of boundaries memang pening. Sebab it will give you an infinity consequences yang korang tak kan tahu which 1 is the right one. So, untuk menjawab persoalan tu, what i do is THINK, ASK &   FOLLOW MY HEART

Bagi saya, Kak Sha datang in my life secara tidak dirancang. And then she showed and shared with me this opportunity. And today, here I am, proudly to be in this business to follow each step and track yang sama macam kak Sha dulu.

Last month, Kak Sha dapat salah 1 benda yang die idamkan selama ni and saya percaya ramai lagi orang mengidamkan benda yang sama, which is TIME FREEDOM. Yes, she did resigned last month as Senior Software Engineer in IBM. Kalo saya pernah menagis sekali sebab tak lepas 2nd stage in IBM interview last 2 years, Kak Sha dengan rela hati meninggalkan IBM. Nampak tak dekat situ, which is Kak Sha sangat confident dengan life die sekarang. And what makes her get that kind of confident is THIS BUSINESS.

2 years she in this business, finally she get that time freedom. Tak payah nak bangun pagi, sesak dalam jem. Work from home pon dah tak payah dah. Now, she is A FULL TIME ENTERPRENEURdengan 5 FIGURES INCOME MONTHLY. Bukan 10k, 20k or 40k, but 50k. Kak Sha bukan just dapat time freedom, tapi jugakMONEY FREEDOM. Itu belum kire berapa banyak negara dah yang Kak Sha pergi secara percuma under company. Dulu, Kak Sha pakai viva putih je.. Sekarang, dah pakai MERCEDES C200

That is why, saya sangat terpengaruh adore dan kagum dengan Kak Sha. Only 2 years, do this business dengan full commitment, dedicated, follow success people, then akan dapat apa yang diimpiankan. 

But always bear in mind macam my mummy in this business selalu cakap, CDM Hanis Haizi, buat business ni kite link direct dengan tuhan. Kalo hati ikhlas nak bantu orang lain, nak buat betul-betul, In Sha Allah tuhan akan permudahkan segalanya.

Finally, Kak Sha, if you read this *dah macam surat cinta dalam cerekarama*, I really want to say THANK YOU SO MUCH because always be with me, guide, tegur, show me macam mana untuk berjaya dalam business ni. Thanks jugak sebab share peluang ni with me and all my business partners. Daripada seorang yang tak pernah terfikir nak buat business, seorang yang tak tahu apa-apa, seorang yang tak ada sapa-sapa, sehinggalah kepada seorang yang tahu pasal business *tapi, belum habis belajar lagi*, yang dah ada business partners all around Malaysia. Thanks jugak sebab be my sister, selalo dengar rungutan-rungutan yang tak sepatutnye.. huhu..

KAK SHA, YOU SUCH A GREAT SISTER, LEADER & MENTOR FOR ME IN THIS BUSINESS.

THANK YOU SO MUCH! 





I don't know how to pay all the kindness. I will follow each steps, each track that you show to me. I want to be like you. Aminnn!

Untuk korang yang dah nampak something in this business, do not hesitate yourself to contact me. Of course korang jugak boleh jadi close dengan Kak Sha *dah macam retis hokey*. Kalo korang segan, nak email or pm pon boleh.. =)



Copy from entry Ayuni :- http://www.ayunibasir.com/2013/02/cdm-sha-khalid-my-great-sis-leader.html




You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe