Jauh Perjalanan Luas Pandangan

Thursday, August 22, 2013

Lately ni Sha dapat ramai client yang memang suka sangat pergi melancong. Sha pun excited nak share keseronokan pergi melancong dengan company. 

The latest trip yang Sha pergi was London & Paris. The most memorable & wonderful trip sepanjang Sha buat business ni. Firstly, because London & Paris is my dream place memang sejak dulu-dulu lagi dah berangan & kumpul duit nak pergi ke London & Paris, second because Sha dapat rasa Salji! fuhh memang tak dapat imagine akan rasa winter tapi bila pergi London & Paris ni dapat rasa winter. 

Sha selalu cakap kat husband, seronok buat business ni.  Dapat income and at the same time dapat travel.  Tayah teruk-teruk nak plan for travel because everything dah ada. Kalo kita sendiri nak plan for travelling banyak juga nak kena fikir. Bila date yang sesuai, hotel, tourist guide dan sebagainya lah. But it's different bila travel with company just kena block the date yang company dah provide. If masa kerja dulu plan for leave je la..best kan?

Ada yang tanya Sha, tak susah ke qualify travel. For me, tak susah sebab ada cara & kena follow the guidance yang mentor dah bagi. Kalo tengok experience pun qualifiers melancong everytime pergi memang akan bertambah bukan semakin berkurang so maknanya makin lama makin senang nak pergi travel :-) 

Some of clients yang Sha jumpa dah success in business tapi dorang cakap nak pergi melancong memang tak ada masa compared to this business sambil berbusiness kita boleh treat diri kita dengan melancong. Sebenarnya if buat other business bukan tak ada masa tapi travel is not included in the business requirement, thats why tak push for travel compared to this business..memang melancong dah dikira tahap wajib so nak tanak memang kena pergi ;-) 

Feeling everytime pergi travel memang berlainan. Setiap negara yang pergi ada keistimewaan masing-masing so experience pun lain-lain. This business is a Business Trip tapi tayah fikir business bila pergi melancong macamana tu? sebab masa ni laa nak enjoy sakan & have fun with business partners. Boleh kenal lagi rapat & mengeratkan silaturrahim tu je kita perlu buat..

Banyak pulak membebel kan..sebab sangat-sangat excited bila cerita bab pergi melancong ni..The sooner trip is Korea. In shaa Allah GLAM akan terbang ke Korea on 16-September-2013 seriously can't wait for this trip sebab ramai my business partners yang akan pergi. 

And untuk yang looking forward for side income and at the same time nak pergi travel for FREE now is GOLD COAST, AUSTRALIA package. Grab this opportunity while it is still ON, sebab peluang tak datang selalu dalam hidup kita.

With the right guidance and clear GOAL in shaa Allah semua orang can qualify this trip. 




You Might Also Like

3 comments

  1. Hi K.Sha.. ni blog nas.. Jom la follow nas nye blog..bytheway cantik nye k.sha skrng ni, makin lame makin cantik

    ReplyDelete
  2. ok nas..thankss dear :)

    ReplyDelete
  3. ok nas..thankss dear :)

    ReplyDelete

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe