Gold Coast our Next Destination

Alhamdulillah, this month adalah closing untuk pakej Gold Coast, Australia. The good news, lagi ramai akan join compared to London & Paris. Tak sabar nak enjoy dengan semua business partners nanti. InsyaAllah trip kali ni dalam awal tahun depan.

Sha & business partners masa kat London. Masa ni dalam Eye of London.

Melancong antara salah satu faktor kenapa Sha buat business ni juga. Melancong dengan business memang sangat-sangat lain. Dalam 8 buah negara yang Sha pernah pergi so far starting with Hong Kong, Vietnam, Holland, Belgium, Guangzhou, London, Paris and Korea semua memberi kenangan yang cukup indah. Dari A-Z company yang fikirkan. Flight ticket, hotel, food & itinerary semua dah ready malahan if pergi melancong just bawa RM10 pun still can enjoy the feeling masa melancong tu. 

One thing buat Sha teruja nak travel dengan business is kemeriahan masa dah sampai destination. Me and business partners akan ke mana-mana bersama. Nak makan, shopping eventho pergi toilet pun tunggu each others so, memang akan jadi lagi close to each others masa melancong. Hong Kong trip yang Sha tak boleh nak lupakan sebab first time melancong and masa tu baru sangat dalam business. Jakun sangat at that time tapi seronok sebab pergi dengan business partners. Still teringat lagi kenangan shopping my first designer handbag and wallet and masa tu bawa duit shopping RM15k. Tak pernah dalam sejarah hidup bawa sebanyak tu duit untuk shopping..first time melancong and first time rasa duit banyak kan haha so memang kejakunan...tapi memang puas hati sebab dapat beli semua barang cash. And duit shopping pun totally daripada bonus business & tak sentuh langsung duit gaji..Alhamdulillah rezeki if kita betul-betul berusaha. 

Shopping time kat Hong Kong. Hong Kong memang syurga membeli-belah branded items.

Next trip yang buat Sha sangat teruja is Europe trip. Masa pergi Holland and Belgium just Sha & Eija and pasangan. Eventho kami berempat je tapi tetap seronok. Dapat tengok tulips di Keukenhof one of the best moments in life. Thankful to company sebab purposely pilih date yang sama dengan pesta tulips. I really love my company sebab pergi melancong bukan sekadar pergi tapi with purpose kenapa kena pergi each trips. Penuh satu kawasan tu dengan tulips lebih dari 32 hektar. Just imagine macamana besarnya taman tu. Teringin lagi nak pergi Holland and Belgium sebab terasa kejap sangat pergi masa tu..inshaAllah boleh pergi dengan Syafi & Syakir pulak next time.

Ni bukan gambar postcard tau.. Memang real tangkap kat Keukenhof. Cantik kan tulips dia..

Satu lagi best pergi Europe trip ialah cuaca & suasana yang berlainan dengan Malaysia. Masa sampai Amsterdam pun cakap siap keluar asap lagi kan..yehhh jakunnn..first time pergi kalo tak jakun tu maknanya control cun haha..siap suh husband capture moment masa tengah cakap nak bagi nampak keluar asap haha.. sewel sungguh..tapi itu la kenangan..both Europe trip pergi masa baru abis winter so cuaca lebih kurang dalam 8 degrees camtu..still rasa sejuk lagi. The worst part masa London and Paris trip sebab dijangka dalam 8 degrees tup-tup sampai ke negative huhu terus laa dapat rasa snow kan..tak jangka nak rasa snow tapi rezeki Allah nak bagi rasa kan..Alhamdulillah best trip ever is London & Paris..words cannot describe that feeling..seriously ..

Inilah moment nak tangkap gambar mulut keluar asap tu. hahaha..

And paling terkini company buat surprise is UPGRADE our Shanghai trip to Seoul, Korea..memang lompat bintang kami time ni..ye laa expect Shanghai je tup-tup dapat Korea...best kan?? Berwinter sonata la kami..hehe cuma tak dapat pergi Nami Island je sebab terlalu ramai..GLAMpreneurs itself je 1 flight.

Latest trip ke Korea baru-baru ni..

Apa yang Sha boleh cakap bila banyak melancong ni, banyak menyedarkan  besar sungguh kebesaran Allah. Duduk dalam Malaysia je tak rasa nikmat but bila dapat keluar dari Malaysia rasa nikmat sangat tengok keindahan tempat orang. Jauh Perjalanan Luas Pengalaman. Nak sangat Syafi and Syakir rasa nikmat yang sama..biar dorang tau banyak lagi yang boleh diexplore kat luar sana. Alhamdulillah..semoga Allah bagi Sha kekuatan untuk terus berbusiness and bantu lebih ramai lagi business partners sama-sama dapat free trip tak kisah la ke mana sahaja..inshaAllah Ameennnnn.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Gold Coast our Next Destination

2 comments:

wah.. oshemnya.. pergi holland.. bunga tulip tu.. my favorite.. bestnya akak..

best sgt dear :)

Post a Comment

Layan