Ads

Advertisement

Short Trip - Penang

Morning lovelies

This entry nak share pics masa pergi Penang aritu. It was a short trip je sempena cuti sekolah. Last minute plan dengan husband nak bawa Syafi and Syakir bercuti..sebab we all plan nak sunatkan Syafi on December. Kira bagi hadiah la gethuu...

We all stay 3 days 2 nights kat Penang Island. First night stayed kat Hydro Hotel and second day stayed kat Lone Pine Hotel. We olls pergi hari Rabu. Seronoknya bila dah buat bisnes full time ni is time freedom. Boleh pergi weekdays dan tak ramai orang macam weekend. On the first day tu kebetulan ada GLAM Utara, Alhamdulillah dapat la join sekali share knowledge untuk GLAMpreneurs di Utara.

Actually bila sampai Penang ni yang paling best is makan. Syurga makanan so macam-macam pilihan makanan boleh makan. Sampai-sampai je dah pekena Nasi Kandar Hameediyah, makan pasemboq and sotong bakar padang kota. Heaven sungguh dapat makan kari marvellous Penang. Duduk Hydro hotel saje je nak feling-feling Love you Mr. Arrogant haha poyo je  laa kan..sesekali..tapi paling best stay kat Lone Pine. View and hotel yang sangat-sangat best. Merasalaa berjalan-jalan ditepian pantai. Syafi & Syakir pon enjoy mandi swimming pool. Paling best sekali trip kali ni sebab dapat pergi UUM after 10 tahun tak tengok UUM. Kebetulan ada business sharing kat Alor Setar and husband pun ajak p UUM so sangat-sangat la excited. Nanti cite UUM next entry ok :) Jomss kita enjoy pics Penang dulu ....


view from our room di Hydro Hotel

My hero yang dah besar, Zulfan Syafi

Forever my baby, Zaim Syakir

Lobby Hydro Hotel
Lone Pine Hotel

Comfortable and spacious

Bathroom pon cantek

Balcony siap ada ala2 bath tub 

Syakir pun feling-feling makan buah kat balcony. 

Nak pergi pantai pon walking distance je dari Lone Pine

Syafi yang seronok

Lone Pine view dari pantai 

Bestnya hari-hari kalo dapat duduk tepi pantai

Syafi enjoy mandi swimming pool

Syakir enjoyyyy
















If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Short Trip - Penang

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.