Advertisement

Gold Coast Australia: Paradise Country

Hi all


Just nak share my experience during my trip to Gold Coast, Australia last March 2014. Gile longgg back dated entry tapi disebabkan kemabukan luar biasa my third pregnancy ni so arini baru berkesempatan nak update picture & blog.

I just share the tips or idea if ada antara readers yang nak pergi melancong ke Gold Coast, Australia. So, maybe my entry ni can be your reference untuk buat itinerary. Hope it helps :)

We flew to Australia by Singapore Airlines. Tak straight sampai Gold Coast tapi landing kat Brisbane dulu and took a bus to Gold Coast. Brisbane to Gold Coast just took 1 hour journey. Our bus memang dah diarrange oleh our company tour agent, tapi if u all datang dengan family boleh juga amik train nama dia Airtrain if im not mistaken just 1/2 hour je if using Airtrain ni. If nak sewa kereta pon boleh or naik cab. 

Our first stop ialah Paradise Country Aussie Farm tour. Masa we all datang ni weather sangat-sangat panas!! Advisable if u all nak travel with kids jangan la pegi bulan Mac, panas terik uols!! 40-43 celcius kot. Panas yang melekit tu...tapi disebabkan tanak lepaskan peluang nak dapat experience kat farm ni kan so gigihkan laa diri.

Owh lupa, kat Paradise Country ni pon ada disediakan lunch, so just sediakan duit je laa..ada grill chicken, beef & fish. Untuk masuk ke Paradise Country ni ada ticket so boleh beli online siap2. Lunch pakej pon ada sekali boleh beli online here.

Dalam Paradise Country ni u all boleh la dapat pengalaman bagi makan kangaroo, bergambar dengan koala, tengok kambing biri-biri dibuang bulu & beli souvenirs. Honestly kalo u all bawa anak-anak memang dorang have fun la..sebab usia2 ku ini dengan masa tu tengah first trimester pregnancy memang rasa penat gilosss!! haha tapi enjoy sebab FREE jee..


TEAM ACES in Gold Coast, Australia

nampak tak langit yang tiada awan tu..mmg panass gile!

acara buang bulu kambing

Koala ni pemalu & pemalas. keje dia tido je..

bagi makan kangaroo. tu tengah tahan geli ok!

For this trip, we all stay kat Surfer's Paradise, to be specific our hotel ialah Outrigger Surfers Paradise. Along the way Surfers Paradise tu banyak sangat hotel, backpackers hostel, resort semua ada. So, if korang nak book banyak sangat pilihan. Senang nak cari makanan halal kat sini, kedai kebab merata-rata and senang gak if nak beli souvenirs.

view from our hotel, depan tu beach memang best la..

we had our dinner here. Owner dia Malaysian

Makan macam orang sebulan tak makan





ok ni saja tips untuk harini. Next entry Sha share lagi kay..muacksss





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Gold Coast Australia: Paradise Country

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.