Lawatan Sambil Belajar Bird Park KL :D

Friday, May 15, 2015

Assalamualaikum & morning semua …

Lama dah blog bersarang..heheh tapi takpe sebab takde lagi sarang tebuan haha…

So setelah lama bersarang arini just nak share pengalaman pergi Taman Burung bawak anak-anak aritu..actually lama dah Syafi & Syakir request sebab dorang dok tengok pasal Taman Burung ni kat IG sapa tah..so gigih laa we ols pergi juga…

Pergi hari Sabtu, masa we all pergi ni around 10 pagi kot. So tak panas sangat & tak ramai orang ..so seronok la sikit tak de berebut-rebut

just before masuk
my baby boy, Zulfan Syafi
Just for information tiket utk Adult with MyKad RM27 & Child with MyKid RM13. Bird park ni open daily 9am-6pm so sesapa yang nak pergi bolehlaa plan your time ok..


Burung kat sini macam jinak kay..selamba je semua

burung ni paling banyak bersepah kat Bird Park
Masa pergi tu cuaca tak panas sangat so memang just nice je sebab bawak Zulaykha kan..cuma burung & ada tempat pameran dalam tu dorang kena upgrade la..info kurang sangat untuk kids yang datang nak baca & tahu lebih lanjut tentang species burung yang ada. Sebab Syafi jenis membaca so bila datang tu takde bahan bacaan dia pun melompat je laa..jadi tak berapa nak ilmiah sangat …


stop makan eskrem dulu

makan kat sini eksrem jadi lagi sedap agaknya
Basically seronok la datang sini, kalau kita rakyat Malaysia tak support sapa lagi ye dak..haha ada juga Bird Show untuk tatapan umum, tapi show dorang tak berapa nak ummmmppphhh..hehe maybe boleh improve kan lagi so that pengunjung pun akan rasa lagi best. Tapi we all duduk & tunggu show sampai habis sebab anak-anak layan. So, if anak-anak layan means still acceptable for kids la…


minah ni pun macam cakap straight je takde bunga-bunga cinta

burung tengah naikkan bendera

ok laa show nyee.. hahah
Sedap lagi makan tudung Zulaykha cakap :)

naik tangga ..turun tangga

apsal Syafi serious tapi mamy senyum eh???

Ada juga playground untuk budak-budak nak main bila dah penat round tengok burung. Dan tempat melepak untuk parents yang dah penat jalan. Sebab bird park ni agak luas juga dan berbukit..peluh gak la ketiak mak uols jalan. Siap skip 1 tempat tu sebab tak larat daki bukit …


Ok tu je cerita taman burung untuk harini..so ibu-bapa yang weekend tatau nak pergi mana boleh la bawak anak-anak datang taman burung ni..enjoy yourself with your kids. boleh la lepak-lepak makan ice cream hehehe 

mamy & Zulaykha. 4 months kot masa ni

superlove this pic 

seronok plak dia 

Syafa Zulaykha

Zulfan Syafi & Zaim Syakir enjoy themselves
ok tu je cite taman burung...jommm ramai-ramai kita melawat taman burung

Muahsss

You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe