Baju Raya 2015

Monday, June 15, 2015

title tanak kalah tu .. hehe.. puasa pun belum lagi tapi dah pikir untuk raya yee uolss...

Macamana persiapan raya korang? If nak tempah baju raya rasanya tak ada lagi kot tailor nak buatkan baju raya.. Macam Sha pun rasanya beli online je..macam sekarang ni tak risau sangat sebab online website banyak dah jual baju raya, rambang mata je la nak pilih mana yang berkenan. IG Shop pun banyak jual baju raya..

Sha pun baru sempat browse Zalora & fashionvalet nak cari baju raya

Ni antara yang berkenan di jiwa 






huwaarghh memang debommm design Rizalman ni.. lagi menawan kalau pakai baju ni if semua babat tersorok, baru la puas hati kan. Sebab kalo pakai tapi babat tersembul sana sini pun baju mahal jadi nampak murah. Sha memang prefer cutting kurung moden or kebaya sebab lagi nampak anggun. Wah anggun gituu...

Don't worry kalau pakai corset confirm badan akan ada cutting dan segala babat-babat akan tersembunyi dengan jayanya...

So, untuk raya ni kena prepare awal untuk dapatkan shape & loose weight.

Antara cara yang paling senang nak loose weight ialah masa bulan Ramadhan. Sebab for sure kita akan control makan. Jangan plak masa berbuka p bantai makan tak hengat hehe


Kurung modern ni pun ada cutting..so kalo badan flat je nampak tak menarik. tapi bila pakai corset confirm akan ada shape ;-)

kalau nak cover kegimokan boleh pakai color hitam memang confirm nampak kurus hehe

ni antara my favourite design from PU3, chiffon memang super duper best tapi make sure pakai corset kalo yang berperut buncit hehehe

Ok nak sambung browse baju raya lagi.. yang pastinya biar raya bergaya nama pun setahun sekali chuolsss hehe daaaaa

You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe