Ads

Advertisement

Sharing the secret ;-)

Wahhhh secret la sangat ko nyahhh...saje je kasi gempak sket tajuknya kann..arini kita cite bab kecantikan plak..bukan kecantikan badan tp muka yee...ewahhhh..actually ade yg tanya, ape skin care yg sha guna pastu nak mms gambar kt insan itttew asik la kebizian...sorry ye yang..sha upload kat sini je la eh kita tgk ramai2 ..hehe

Sha ni jenis suka tukar2 skincare ...jap rasa dah busan or rasa cam dah immune tukar yang lain..tak pon kalo terpedaya dgn iklan pegi beli yg lain hehe so product ni sha baru je pki dalam 5 bln camtu sbb b4 ni mak tak mampu uolss..Alhamdulillah skrg ni mampu la skekk... ok meh layan ape yg sha pakai.


Kalo mlm sha remove make up guna ni, cleansing water best sgt sejukkk je rasa

Pic googled sbb foam ni dlm toilet ;-) after remove make up pakai ni pagi & mlm 


Then apply Super Serum..dah 30an ni mmg kena pki serum.  Serum ni pon apply pagi & malam
Lps tu pki essence ni plak..yg ni pon bila apply kt muka rasa sejuk jee.. Sha suka dior sbb tak melekit so muka tak rasa rimas. Yg ni pon blh pakai pg & mlm.

yg ni moisturizer..pki siang je ..mlm kena pki night cream..tp sha tak bli pon sebab bkn sempat nak tempek muka mlm2 hihihi


Pastu Sha apply sunblock, ade 2 jenis tapi yg sha guna ni Translucent. Kalo kita jenis selalu outdoor sila pki sunblock k..kalo tak muka cepat nmpk kusam.

So before apply foundation, Sha pki ni Prep+Prime..bestt sgt sbb rasa cam flawless je.. auuww kossehh..
Pastu apply la segala foundation ke, bedak segala yg tu mak tak tunjuk la..kata pon skincare kannn hehe..sha apply semua2 ni dalam amount yg sikit je..tp so far mmg nmpk la kesan2 jerawat masa darjah 1 dulu pon dah takde..Super Serum tu yg plg best & berkesan..So sha akan bertahan dgn diorsnow ni insyaAllah smpi abes lepas tu sha dah plan nak pki Dior jugak tp yg range Capture Totale. Sbb sha dah try aritu yg Capture Totale mmg bestttt... ;-)

ok penutup ;) Just nak share Collagen yang sha baru try. Sbb my ofismate makan ni mmg nmpk kulit dia glowing je..mak ni suka tgk org kulit muka cantek2 ni..haha terus la terpedaya..yg ni sha dah try mmg rasa dia sedapppp..

Just nak share Siapa yang harus mengambil Collagen?

  • Berusia 30 tahun & ke atas  - yes
  • Sering terdedah di bwh sinaran UV - 50/50
  • Sering mengembara - ermmm ye kot ;)
  • Sering tidur lewat - yes
  • Bekerja syif malam - 80%
  • Penggemar minuman alkohol - owh no!!
  • Merokok - tak rasanya..haha
  • Penggemar kopi - ye jugakk
  • Selalu berada dalam suasana berhawa dingin - yes


So kesimpulan mmg kena amik collagen supaya kekal jelita haha..So ini la hasilnyaa....jommm kita try ramai2..kat farmasi area ofis sha RM129 satu box ni..kalo kat tempat lain RM159 kot..hehe 





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Sharing the secret ;-)

4 comments:

secret revealed..:-)

sori la yang terlmbt hihi

am wondering, halal ke collagen tu?

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.