Advertisement

My One & Only: Zulfan Syafi


This special entry is dedicated to my first son & always be my baby Zulfan Syafi. 
This year 2013, Syafi dah masuk Darjah 1, rasa sekejapnya masa berlalu. 
Ramai orang cakap if anak dah start sekolah memang masa pantas je berlalu, terus rasa syahdu sebab my baby gonna be a big boy :(

premium beautiful 2
Syafi masa dalam pantang, lahir pun kecil je 2.79kg

Syafi ni actually sangat-sangat istimewa dalam family Sha. Dia la penghibur dia la yang paling havoc sekali. Kalo dengan my mum Syafi ni memang tak boleh kena marah, actually Syafi lahir sama hari dengan arwah bak (ayah) kembali rahmatullah. Syafi lahir pada 7.March.2006 tepat jam 2.30am & arwah bak pergi buat selama-lamanya lebih kurang jam 4.30am, dia ibarat pengganti yang hilang & Syafi la penghibur hati kami sekeluarga bila teringat pada arwah. Dan Sha sendiri kuat nak terima berita pemergian arwah sebab kan ada Syafi, just imagine after deliver je kat hospital Sha kena balik rumah untuk memberi penghormatan terakhir kepada jenazah, Allah je yang tau keadaan Sha masa tu, dan Sha sendiri tatau mana datangnya kekuatan & semangat tu..cuma sha percaya if Allah brings you to it, He will bring you through it..Bila diimbas memang rasa syahdu, semua kenangan tu sentiasa mekar dalam ingatan Sha sampai bila-bila.

2.1.2013, first day Syafi pegi sekolah. He's very independent & brave enough, kami just hantar pegi sekolah tunjuk mana satu kelas dia then terus je chow. Actually kami tak balik pun just tak nak bagi dia nampak je, and masa kat rumah Sha dah pesan macam-macam kat Syafi & Syafi very close to me..apa sahaja dia akan share & mintak kat mamy, sangat sensitive, lembut hati, rajin, cepat pick up & of course tak reti duduk diam..so Sha dah pesan 'if nak cikgu sayang kena behave & Along kena duduk depan kat kelas so kalo cikgu suruh buat apa-apa along dulu boleh buat'. Surprisingly dia betul-betul ikut cakap Sha, masa amik dia duduk depan sekali & dia siap cakap 'mamy, along siap jalan laju-laju sebab nak dapat duduk depan' huhuhu senang hati sikit, sebab dia ni jenis cepat lost focus so kalo duduk belakang confirm asyik nak main je..

itu la cerita 1st day at school..really proud of him & bila pandang muka anak-anak actually diorang lah sebenarnya penguat semangat untuk kita bagi yang terbaik betul tak?  Sha percaya semua ibu pun ada perasaan yang sama, kita sanggup berkorban apa sahaja untuk anak-anak. Masa first day hantar Syafi sekolah rasa sebak & sayu, seriously tatau nak describe feeling tu macamana, rasa macam dia dah besar & rasa tanggungjawab sangat-sangat besar. Sebak pulak :( Doa Sha semoga Allah permudahkan urusan Sha & husband nak didik & bagi yang terbaik untuk anak-anak...Aminnn


So now let's enjoy gambar-gambar Syafi dari baby sampai la sekarang ;-)

premium beautiful 4
ni masa 1st raya Syafi, tahun 2006

premium beautiful 3
kecit2 lagi tak reti dok diam..ada je kerja dia..

premium beautiful 5
ni masa 2 bulan, terkapai2 nak merangkak
premium beautiful 6
masa ni sebulan lebih kot..

premium beautiful 7
masa bercuti kat Kundasang back in 2007
premium beautiful 8
i like this pic ;-)

premium beautiful 9
Family photoshoot at taman metropolitan 
premium beautiful 10
menyengih je la keje dia, horse ride kat KL Tower

premium beautiful 11
pengguna tegar HP mamy & dady

premium beautiful 13
dia yang konker HP mamy, masa ni dia 5 thn

premium beautiful 14
masa bercuti kat Terengganu tahun 2007

premium beautiful 15
raya kat my hometown 2007

premium beautiful 16
favorite Syafi dulu kini & selamanya face painting huhu

premium beautiful 17
masa sukan tadika kat Antara Gapi

premium beautiful 18
latest tahun 2012, masa pegi USS 
Doa mamy untuk Syafi 'Semoga menjadi anak yang soleh & bijaksana, semoga boleh menjadi pelindung kepada mamy & adik. Semoga Syafi sentiasa sihat untuk sentiasa menceriakan hari-hari mamy '

I LOVE U SON; hari ini & selamanya






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
My One & Only: Zulfan Syafi

3 comments:

Mmg terharu bila anak pertama mula sekolah. Sy dah rasa dah...

Aminnn ya rabbal alamin..anak itu anugerah Allah kn...best nyer klau ada anak..im counting a day...xsabar gak ni....

You have a 7 years old son. Omgodddddd CDM SHA, you look so younggggg. Good job

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.