Testimoni Premium Beautiful : Turun Berat Badan & Body Shaping

Thursday, December 27, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Salam uolss...

Kali ni Sha nak share satu lagi testimoni daripada biz partner Sha sendiri, Mahes.

Happy sangat dia lepas pakai 2 minggu dah nampak kesan yang positif.

* Turun Berat Badan
* Badan Lebih Curvy (Ada Shape)
* Badan Lebih Bertenaga.

Testimoni Premium Beautiful : Turun Berat Badan
Testimoni Premium Beautiful : Turun Berat Badan

Selain pakai Premium Beautiful, Mahes juga amalkan kopi Min Kaffe. Ramai juga yang amalkan Min Kaffe untuk turunkan berat badan. Testimoni yang biasa minum Min Kaffe rasa lebih kenyang, so makan pun tak berlebihan.

min kaffe
Min Kaffe

Siapa lagi yang nak lebih kurus menjelang tahun bari 2019 ni boleh contact Sha ye. Sekarang ada harga offer sempena Year End Sale!

Extra Offer : Satu Set Premium Beautiful + FREE 1 kotak Min Kaffe.

Sha Khalid
011-3775674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Testimoni Premium Beautiful : Penyakit Slipped Disk

Tuesday, December 25, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Salam uolss..

Harini Sha nak share satu testimoni client Premium Beautiful yang ada masalah slipped disk.

Beliau ni doktor diagnosed slipped disk pada bahagian bawah. Sha pun tak ingat exactly nama tempat tu, sebab tulang belakang kita kan ada nombor-nombor yang doktor bagi.

Dia sampai terpaksa operate untuk perbaiki tulang belakangnya. Alhamdulillah lepas operate dan fisioterapi semakin improve sakit dia. Cuma masalahnya if banyak bergerak dia akan rasa sakit balik. Satu lagi dia kerja kat ofis selalunya duduk. Ni pun jadikan sakit tu macam datang balik.

Doktor advise dia pakai sesuatu untuk support tulang belakangnya. Lepas buat research dia decide nak pakai satu set Premium Beautiful.

Sha pun kenal dia thru blog sebab dia jumpa blog Sha lepas google mengenai Premium Beautiful.

Alhamdulillah, kesan pakai Premium Beatiful memang bagi kesan yang baik pada dia.

Testimoni Premium Beautiful : Slipped Disk
Testimoni Premium Beautiful : Slipped Disk

Sesiapa yang ada masalah yang sama, tak kiralah yang dah teruk atau masih baru, boleh contact Sha ye. Sekarag ni ada offer Year End Sale. So, memang jimat if beli sekarang.

Sha Khalid
011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Beza Premium Beautiful Korset Dengan Yang Lain

Thursday, December 20, 2018 Sha Khalid 0 Comments


Salam uolss..

Baru-baru ni ada seorang yang bertanya Sha apa beza Premium Beautiful dengan korset lain, especially yang murah-murah dijual kat luar sana. So kat sini Sha share beberapa points.

* Material Yang Digunakan

Kebanyakan korset yang biasa kat luar sana gunakan material seperti kain spandex. Material macam ni lebih mudah rosak atau koyak. Premium Beautiful diperbuat guna fabrik Akwatek dan Akwadyn. Nak lagi detail boleh google kedua-dua fabrik ni tau.

* Saiz Korset

Korset biasa kat luar sana tak ikut bentuk badan si pemakai. Bentuk badan ni maksudnya ada wanita kat luar sana yang besar bahagian atas, kecil bawah. Kecil bawah, besar atas. Dan sebagainya. Google bentuk badan wanita akan tahu bentuk-bentuk berbeza - pear, apple, banana, hourglass.

Istimewanya Premium Beautiful, ada 3 piece - long bra, waist nipper dan long girdle. So, Sha boleh adjust ikut bentuk setiap customer.

* Warranty

Korset yang biasa takde warranty, tapi Premium Beautiful ada Warranty Seumur Hidup untuk sebarang kerosakan.

* FIR

Kebanyakan korset kat luar sana takde FIR (Far-Infrared Rays). FIR ni membantu untuk membakar lemak dan menggalakkan pengaliran darah. Premium Beautiful ni memang sejak awal direka dengan memanfaatkan teknologi FIR.

Ok uolss.. Moga sharing Sha harini dapat bagi pencerahan pada semua. Premium Beautiful ni investment yang amat berbaloi. Sha pernah jumpa customer yang pakai set Premium Beautiful yang sama dah 10 tahun.

If ada yang nak pakai Premium Beautiful dengan harga istimewa Year End Sale boleh contact Sha ye..

Sha Khalid
011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

MMG Family Day 2018

Wednesday, December 19, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Alhamdulillah, our year end activity berjalan dengan lancar dan jayanya. Ukhwah itu barakah. Ukhwah dalam bisnes MMG ni lah yang paling mahal dan rezeki paling berharga pada Sha melalui bisnes ni. Semoga silaturrahim antara kami MMGians akan kekal ke syurgaNYA..

Syukur Alhamdulillah 7-12-2018 kami semua gerak ke PD. We ols pergi berpicnic dulu kat Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson. 

First time Sha sampai situ. Not bad pantai dia..tenang, tak kotor, tak ramai orang dan paling best anak-anak pun syok nak mandi manda. Sha ni tak suka crowded, so bila ada pilihan pantai yang aman memang akan ke situ.

Syok juga kat sini sebab ada Pulau Burung. Tapi al pelikk sebab tak de sekor pun burung ..hahha maybe burung persinggahan kot. Alhamdulilllah separuh hari juga la anak-anak berendam dalam pantai. Diorang memang happy gile sebab ada geng-geng ramai.













Our Family Day berlangsung di Eagle Ranch Resort, Port Dickson. Yang bestnya Eagle Ranch ni sebab memang specialist in Team Building. So, aktiviti semua dah tersedia kami just enjoy the moments. Malam ada BBQ, makanan memang superb sedap. Anak-anak pun enjoy dapat main game dan hadiah. Mak-mak pun happy dapat hadiah dari exchange gifts hehehe..

Our BBQ night 

Ni area Tepe
The next day 8-12-2018 before check out ada sukaneka dan acara kuak lentang untuk anak-anak. memang havoc la sukaneka ni haha sebab masing-masing nak tunjuk aksi. We had so much fun!












ALHAMDULILLAH...KITA JUMPA LAGI NEXT YEAR MMG FAMILY DAY DI LEGOLAND, JOHOR BAHRU & DESARU COAST ADVENTURE WATERPARK. INSHAALLAH













0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Testimoni Premium Beautiful Dalam Pantang

Sunday, December 16, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Salam uolss...

Baru-baru ni Sha deliver Premium Beautiful untuk seorang ibu dalam pantang. Kiranya beliau dah 10 hari dalam pantang. 

Seperti biasa beliau amalkan berurut, sauna, bertungku dan lain-lain sepanjang pantang ni, memang ambil stay in confinement lady untuk jaga beliau. Beliau contact Sha bagitau minat nak pakai Premium Beautiful masa berpantang. Sha pun pegi ukur dan bagi special offer sempena Year End Sale kan.

Beliau ni bersalin normal, cuma sebab baru lagi dan ada jahitan so Sha advice pakai waist nipper dulu. Lepas luka dah sembuh boleh mula pakai long girdle.

Bawah ni feedback lepas pakai waist nipper selama 2 hari:

testimoni premium beautiful dalam pantang
Testimoni Premium Beautiful Dalam Pantang

Masa hari Sha jumpa tu memang darah nifas beliau ala-ala tanak keluar dah. Macam Sha dulu mak memang cakap darah nifas kena betul-betul habis keluar barulah badan akan kembali pulih dan segar. Dan memang Sha advise beliau untuk pakai je Premium Beautiful ni inshaAllah darah nifas akan keluar lagi. Alhamdulillah, lepas pakai 2 hari waist nipper darah nifas keluar berketul-ketul. Syukur sangat dan beliau pun happy.

So, buat ibu-ibu yang dalam pantang boleh usaha dengan pemakaian Premium Beautiful untuk kesihatan dalaman kita.

Untuk harga promo sekarang boleh contact Sha ye. Tempoh terhad tau.

011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Premium Beautiful, Sungai Buloh

Tuesday, December 11, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Premium Beautiful Dalam Pantang

Alhamdulillah, semalam deliver Premium Beautiful pada rakan baru blog. Beliau ni baru je 10 hari dalam pantang. Petang ukur dan fitting lepas tu pegi stokis belikan saiz yang sesuai dan terus deliver hari yang sama. Mudah sikit sebab lokasi dalam kawasan jajahan hehe..

Beliau ni memang dah tahu kebaikan Premium Beautiful especially untuk ibu-ibu dalam pantang. Jadi lepas deliver je terus nak grab dan pakai. Untuk yang masih tak tahu, Premium Beautiful ni bagus dalam pantang sebab:

  • Bantu badan 'back to shape'
  • Bantu naikkan kembali peranakan
  • Bantu untuk kecutkan rahim
  • Kurangkan 'birth marks' pada bahagian perut
  • Kurangkan perut yang menggelebeh
Untuk ibu yang bersalin secara czer, Premium Beautiful akan bantu untuk support bahagian perut. Ni akan bagi keselesaan bergerak pada ibu.

Sha ada juga share pengalaman sendiri pakai Premium Beautiful dalam pantang masa lahirkan anak yang ke-3 sebelum ni.

Pada bakal-bakal ibu atau yang dah deliver, Sha nak bagi SPECIAL OFFER Premium Beautiful. Contact Sha ye untuk dapatkan offer ni.

Jom Tukar Kepada Premium Beautiful

Pakej Premium Beautiful Dalam Pantang


011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Premium Beautiful KLCC, Kuala Lumpur

Wednesday, November 14, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Alhamdulillah, a repeat customer in KLCC.

Customer ni actually pernah beli Premium Beautiful classic (yang warna hitam) 5 tahun yang lepas (2013). Lama betul kan.. Dia still pakai korset yang dia beli sebelum ni. Even masa berpantang pun pakai. Tengok la shape badan, maintain kan. ๐Ÿ’•

Set yang terbaru ni customer ni beli Premium Beautiful Elegance (warna kelabu) yang lebih lembut dan cantik. Elegance ni sesuai untuk yang pernah pakai Premium Beautiful sebab shape badan dah terbentuk.

Thank you dear for continuous support ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

premium beautiful KLCC, Kuala Lumpur


Yang nak cantik & maintain macam sis ni apa lagi. Dapatkan satu set untuk diri sendiri. It's a worth investment. 

Contact Sha ye untuk special OFFER.

011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

[OFFER] Beli Premium Beautiful Diskaun Sehingga 50% Barangan Elektrik

Wednesday, November 07, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Salam uolsss

Wewittt... Excited sangat nak update OFFER TERKINI daripada syarikat. Offer ni hanya untuk belian dari September 2018 - Januari 2019 sahaja. Lepas tu jangan menyesal tau...

Haaaa, apa yang special sangat tu??

Okeh, untuk setiap belian satu set Premium Beautiful uolss boleh beli barangan elektrik dengan harga diskaun. MURAHHH tau berbanding dengan harga pasaran!!

Meh tengok apa yang ada..

Uolss pilih la yang mana satu berkenan di hati. Total ada 12 barang. If Sha, nak sangat yang no-9. Dah lama aim nak yang tu.. hehe..















So apa lagi uolss. Grab cepat-cepat OFFER ni.. Nak tau details contact Sha ye..

011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Harga Premium Beautiful Corset

Tuesday, October 30, 2018 Sha Khalid 3 Comments

Harga Premium Beautiful Corset Terkini

Salam readers semua..

Ramai yang emel Sha tanyakan harga Premium Beautiful. So, Sha nak explain serba sedikit mengenai harga korset ni ye.

Premium Beautiful ni actually ada 3 pieces, Long Bra, Girdle dengan Waist Nipper. Sha ada explain Kebaikan Premium Beautiful dalam salah satu entry sebelum ni (klik kat link). Korang boleh beli setiap pieces asing2, tapi Sha nak bagitau satu rahsia, kalau beli satu set harga Premium Beautiful lagi murah tau. Hehe

Untuk makluman korang, Premium Beautiful ni tak macam lain-lain korset, sebab saiz dia takde S, M, L, XL, XXL or XXXL! Setiap satu pieces akan ikut ukuran badan korang. So, kalau kena saiz yang betul, memang rasa selesa sgt. Kalau ada yang tanya, kenapa tak boleh buat saiz standard? Sebabnya shape badan masing2 lain2. Ada yang besar atas, bawah kecik. Ada yang besar atas, tengah dengan bawah. So, kena amik ukuran dulu baru tau saiz yang sesuai untuk korang. Sebab tula, selalunya Sha akan jumpa dulu client utk ukur atau yang jauh tu, Sha akan mintak ukuran untuk bagi set yang sesuai. Bak kata org, klu kena saiznya elok je terletak.

Harga pulak akan ikut saiz setiap pieces. Moral of the story sebelum Sha beritahu harga Premium Beautiful memang kena ukur dahulu.

Apa lagi, dapatkan set Premium Beautiful dengan harga yang menarik harini!!

SMS/Whatsapp/Call

011-37758674

atau klik sini untuk fill up Contact Form

3 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Premium Beautiful Serikan Hari Bakal Pengantin

Friday, October 26, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Siapa yang tak mahu hari bahagia jadi hari paling bermakna dan diingati sepanjang hayat kan. Jika boleh kita mahukan semuanya sempurna.

Setiap persiapan diatur dengan cukup teliti. Persiapan dibuat lama sebelum hari bahagia, setahun sehingga 6 bulan sebelumnya. Antara yang paling penting adalah busana pengantin sebab kita mahu kelihatan paling cantik di atas pelamin. Busana paling cantik yang termampu dipilih. Ada yang merelip bak bintang, ada yang anggun bak puteri, ada yang ayu bak permaisuri zaman silam. Pendek kata, busana dipilih mengikut citarasa dan tema tersendiri.

Nak kelihatan cantik di atas pelamin dan jadikan hari bahagia itu antara moment terindah sepanjang hayat, mesti nak baju terletak cantik di badan kan. Busana sudah cantik tetapi badan juga perlu dijaga. Bakal pengantin kena jaga badan paling kurang 6 bulan sebelum hari bahagia.

Sha cadangkan pakailah Premium Beautiful corset 6 bulan lebih awal. InsyaAllah badan akan terbentuk cantik nanti.

Lepas 6 bulan:

* Badan sudah ada shape kekal yang cantik
* Lelemak telah dialihkan ke tempat yang sepatutnya dan kekal di situ
* Bahagian perut telah menjadi lebih kempis

Dalam masa 6 bulan ni mesti dah tempah baju kan. Pastikan masa ukur dan fitting baju, pakai Premium Beautiful sebab masa tu bentuk badan adalah paling ideal.

Kepada bakal pengantin yang nak buat persediaan awal dengan Premium Beautiful corset, contactlah Sha ye. InsyaAllah akan berpuas hati bila sarungkan busana pengantin nanti.

Sempena meraikan Hari Bahagia, Sha nak bagi SPECIAL PRICE untuk bakal-bakal pengantin. Contact Sha cepat ye untuk dapatkan offer ni.

011-33758674

premium beautiful busana pengantin
Kan cantik busana indah terletak cantik

premium beautiful pengantin sarungkan cincin
Jadikan hari bahagia momen terindah sepanjang hayat
premium beautiful fazura
Fazura, duta Premium Beautiful pun pakai Premium Beautiful tau

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Waist Nipper Premium Beautiful

Wednesday, October 24, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Salam n good morning uolss..

Harini nak share mengenai Waist Nipper Premium Beautiful dan kebaikannya. Ramai yang tanya mengenai Waist Nipper aka bengkung ni actually. Maybe sebab ada brands bengkung lain dalam pasaran kan.
Waist Nipper Premium Beautiful
Waist Nipper Premium Beautiful


Apa Tu Waist Nipper Premium Beautiful?


Waist Nipper Premium Beautiful dibuat daripada material yang sama dengan 2 piece Premium Beautiful yang lain (Long Bra & Long Girdle) iaitu fabrik AKWATEK dan AKWADYNE yang dipatenkan. Fabrik ni special sebab tak mudah rosak/koyak tapi selesa dipakai dan amat berkesan menyerap peluh. Sebab tu if pakai produk Premium Beautiful tak rasa panas.

Kat bahagian belakang Waist Nipper ada 7 tetulang memori alloy yang support bahagian tulang belakang. Sebab tu amat-amat digalakkan sesiapa yang ada masalah tulang belakang atau slipped disk untuk pakai Waist Nipper Premium Beautiful.

Waist Nipper ni ada 3 tahap cangkuk. So, bila makin kurus boleh adjust supaya lebih ketat. Biasanya Sha suggest saiz yang guna canguk paling luar. InsyaAllah konsisten pakai dah boleh alih ke cankuk dalam.

Bahagian belakang Waist Nipper ni ada tali pembentuk shape pinggang. Ni bantu untuk bagi bentuk pinggang yang cantik pada si pemakai.


Apa Beza Waist Nipper Premium Beautiful Dengan Brands Lain?


Ada beberapa kelebihan Waist Nipper Premium Beautiful berbanding brands lain.
  1. Material lebih baik yang menyebabkan lebih tahan lama. Sha pernah jumpa customer yang dah pakai set Premium Beautiful sampai 10 tahun tau.
  2. Harga berpatutan dengan kualiti terbaik. Range harga Waist Nipper dalam kategori pertengahan. Ada bengkung kat pasaran yang lebih murah tapi berbanding kualiti, Waist Nipper Premium Beautiful jauh lagi baik. Ada juga brands lain yang jauh lebih mahal daripada Premium Beautiful tau.
  3. Paling lama dalam pasaran menjangkau 20 tahun. Brand Premium Beautiful di Malaysia satu-satunya korset yang paling lama dalam pasaran.

Apa Kebaikan Waist Nipper Premium Beautiful?


Wasit Nipper Premium Beautiful dapat bantu si pemakai:
  1. Menyokong tulang belakang
  2. Memecahkan batu karang kecil
  3. Mengempiskan perut
  4. Menghilangkan 'stretch mark'
  5. Membentuk pinggang
  6. Elok untuk mencegah demam kuning
  7. Mengubat lenguh kaki

Hopefully info yang Sha share ni berguna kepada readers blog ni ye. If ada yang nak tau details mengenai Waist Nipper Premium Beautiful ni atau pieces yang lai boleh contact Sha ye.

Kat bawah ni ada few entries Sha sebelum ni berkaitan Waist Nipper Premium Beautiful. Jemput baca ye:

1. Waist Nipper Premium Beautiful Bantu Atasi Sakit Tulang Belakang Pesakit
2. Testimoni Premium Beautiful Untuk Slipped Disc
3. Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?


011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Push up breast dengan Premium Beautiful corset

Thursday, October 18, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Assalamualaikum & morning semua

Just nak share latest testimoni Premium Beautiful yang Sha dapat dari salah seorang customer Sha baru-baru ni.

Customer ni tak la berbadan besar. Tapi kurus dan tinggi cuma dia tak selesa bahagian perut yang agak buncit dan breast yang al-ala takde. Actually dia tau pasal corset Premium Beautiful ni pun dari kawannya yang memang pakai corset PB ni dan dia sendiri tengok perubahan ketara kat kawan dia ni. Biasa lah kita kalau tengok kawan sendiri pakai dan ada perubahan baru datangnya confident dan percaya kan ?

So, nak dijadikan cerita dia google pasal Premium Beautiful dan dapatlah blog Sha ni. Maka dari situ la kami berkenalan. Bila dah jumpa tu Sha ukurkan size badan dan consult pada dia size yang sesuai untuk badan beliau. 

Nak ceritanya kat sini badan dia memang tak besar pun, tapi disebabkan bersalin secara caesarian so bahagian perut kebawah tu memang ada lebihan lemak yang flabby. Bila kita perempuan ada lebihan kat situ memang rasa sangat-sangat tak selesa. Pakai seluar or baju kurung confirm terserlah nampak kat situ. Once pakai je long girdle dan Sha ajar cara tarik lemak dan kemaskan bahagian perut dan pinggul apa lagi happy sangat la dia sebab lemak2 tu jadi firm. Premium Beautiful ni kan instant shaping. So, bila pakai tu dan tarik lemak tu ke tempat yang sepatutnya memang akan nampak perubahan ketara sangat.

Part satu lagi yang beliau suka sebab breast dah push up, walaupun breast beliau kecil je tapi actually tak firm dan agak saggy. Bila tarik lemak dari belakang badan, bawah ketiak dan bahagian perut apa lagi memang nampak la terus breast jadi firm dan terletak cantik dan automatic dari cup A jadi cup B tau..hehe inilah specialnya Premium Beautiful corset ni tau. So, tak perlu dah nak sapu cream nak bagi push up tau


Breast jadi kemas dan bahagian pinggul dan peha terus mengecil dan kemas


Moral of the story bila pakai Premium Beautiful ni bukan semata-mata pakai sarung kat badan dah siap. Memang tak akan jadi apa-apa. Cara yang betul ialah pakai, alih dan tarik lemak ke tempat sepatutnya yang akan diguide caranya yang betul dan buat hari-hari inshaAllah kesan tu akan nampak ketara. Orang berbadan besar or chubby inshaAllah paling lama pun 2 minggu dah nampak kesannya tau.

Yang nak Sha consult dan dapatkan size yang betul untuk Premium Beautiful corset boleh wasap.my/601137758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Tips Persediaan Untuk Hari Bahagia

Friday, October 12, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Salam n good morning uolss..

Harini excited nak share few tips untuk bakal-bakal pengantin. Sha pasti ada yang sedang buat persiapan untuk wedding kan. Atau ada dalam family yang bakal mengikat ikatan yang sah tahun ni. Biasanya sekarang ni tengah rancak buat persiapan sebab tak lama lagi dah nak cuti sekolah. 

Jadi, Sha nak share few tips untuk kelihatan cantik dan menawan di hari bahagia. Biarlah hari bahagia jadi momen paling indah yang akan dikenang seumur hidup.

1. Jaga Kesihatan dan Pemakanan

Walaupun hari bahagia ada beberapa bulan lagi, mesti jaga kesihatan dan pemakanan dari sekarang. Pastikan tidak berlaku masalah kesihatan dah dekat hari yang dirancang. Diet pun mesti jaga. Mesti nak nampak cantik baju terletak masa bersanding nanti kan.

2. Buat Persiapan Awal

Buat list apa yang perlu disiapkan dan tarikh bila nak selesai. Daripada kursus kahwin sampailah tempah tok kadhi jangan tertinggal satu pun. Biasanya tiada perancangan la yang menyebabkan stress dan jejaskan hubungan dengan orang sekeliling.

3. Buat Bajet dan Keep Track

Banyak belanja perlu guna untuk hari bahagia. Jadi pastikan buat bajet untuk semua item dan perbelanjaan. Stick pada bajet supaya tak terlebih belanja. Buat list dalam bentuk spreedsheet untuk jangkaan belanja dan belanja sebenar. If terguna duit untuk satu item, pastikan boleh adjust untuk item yang lain dalam list.

4. Libatkan Semua Orang dalam Persiapan

Jika diri sendiri yang buat semua benda, pasti akan letih kan. Jadi libatkan bakal pasangan dan ahli keluarga bersama-sama. Bahagikan tugas dan tanyalah antara ahli keluarga jika ada yang nak sponsor mana-mana item.

5. Enjoy The Journey

Hari bahagia cuma sehari (atau beberapa hari) tapi persiapan dibuat berbulan-bulan sebelumnya. Jadi, banyak perkara yang perlu dilakukan. Ambil masa untuk berehat dan tenangkan diri antara selang masa persiapan. Masa sehingga hari bahagia sepatutnya lebih merapatkan lagi hubungan antara keluarga, bakal pasangan dan keluarganya. Keep smiling and enjoy the journey.


Sempena meraikan bakal-bakal pengantin, Sha nak bagi offer satu set Premium Beautiful corset. Pastikan nampak cantik menawan di hari bahagia ye.

Premium Beautiful Offer Pengantin

Contact Sha ye untuk dapatkan offer ni
011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Premium Beautiful, Kluang Johor

Monday, October 08, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Alhamdulillah, last week (1 Okt 2018) masa trip bisnes ke Johor sempat pakaikan set Premium Beautiful untuk client kat Kluang.

Client ni pharmacist kat Hasil Pencarian Hospital Enche' Besar Hajjah Khalsom, Kluang. Dia jumpa blog Sha online, contact thru Whatsapp then set appointment terus jumpa.

Disebabkan client luar kawasan, dia ambil ukuran sendiri dan wasap Sha. Alhamdulillah happy dia dapat pakai satu set.


Orang luar KL/Selangor pun boleh dapat servis Premium Beautiful ni daripada Sha. Terus contact je nanti Sha cerita details ye..

011-37758674

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Premium Beautiful, Shah Alam

Thursday, September 27, 2018 Sha Khalid 0 Comments

Assalamu'alaikum n good morning uolss..

Alhamdulillah, sorang lagi customer Sha pakaikan Premium Beautiful di Sirim, Shah Alam. Syukur atas rezeki yang tak putus asbab korset Premium Beautiful ni.

Siapa yang area Shah Alam dan sekitarnya yang nak pakai korset Premium Beautiful ni boleh roger Sha ye.

011-37758674

premium beautiful shah alam

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Kenapa Sha Pilih Bisnes Premium Beautiful

Monday, September 24, 2018 Sha Khalid 0 Comments

premium beautiful bisnes sha khalid

Assalamu'alaikum n good morning uolss...

Harini nak share pengalaman bisnes Sha sendiri. Hopefully boleh jadi panduan untuk uolss ye. Sha percaya ramai kat luar sana yang terfikir-fikir nak buat bisnes especially yang masih bekerja. Tak kira la apa sebab masing-masing. Ada yang teruja tengok orang lain berbisnes. Ada yang percaya boleh buat duit lebih banyak dengan berbisnes. Ada yang nak cari extra income untuk family.

Percayalah Sha pernah alami apa yang uolss rasa. Sha sendiri bermula bisnes Premium Beautiful ni secara part time. Masa tu masih bekerja kat IBM sebagai Quality Engineer. Basically kerja Sha masa tu adalah perform testing untuk software yang developed by software development team. Team kitorang la bagi greenlight sama ada satu-satu piece software tu boleh release atau tidak.

Rutin harian Sha akan dapat notification daripada development team untuk perform testing bila ada build release. So kena la setup environment yang sesuai untuk testing build tu. Satu-satu piece tu berlainan testing environment, biasanya operating system (OS) dan version ikut yang diminta oleh development team.

Tu kisah lebih kurang 4 tahun lepas tapi still boleh ingat lagi hehe..

Actually Sha start bisnes masa still bekerja la so kena bahagi masa antara kerja dan bisnes part time. Apa yang Sha buat ialah setting minda kerja 9 to 5 adalah untuk kerja. Lepas tu adalah masa untuk bisnes. Kena la korban masa sebab dalam tempoh ni adalah masa untuk develop bisnes. Modal paling berharga untuk sesiapa yang buat part time adalah MASA. So kena pandai manage masa yang ada. 

Masa mula-mula bisnes memang biasa balik malam pukul 10-11 malam dan spend masa weekend untuk bisnes. Macam Sha cakap kat atas, memang kena korban masa. Tak boleh macam orang lain sebab Sha ada impian Sha sendiri yang Sha nak capai melalui bisnes.

Masa mula-mula bisnes Sha syukur sangat sebab husband memang bagi support. Jadi nak bergerak ke mana-mana memang mudah.

Sha juga bersyukur sebab Sha bermula bisnes gunakan blog dan followed by social media facebook dan Instagram. Bisnes jadi mudah sebab Sha boleh capai lebih ramai orang, tak limited oleh lokasi. Sha boleh capai satu Malaysia dengan mudah. Sebab tu kena manfaatkan blog dan social media untuk semua usahawan kat luar sana.

Sha bermula dengan produk Premium Beautiful dan masih dengan produk ni sampai sekarang.

Premium Beautiful sudah lebih 20 tahun dalam pasaran. Carilah sesuatu produk yang sudah bertahun-tahun dalam pasaran dan masih bertahan. Itulah produk terbaik untuk berbisnes. Boleh kita mula dengan produk yang baru, memang tempting, tapi adakah produk telah teruji dalam pasaran? Sesuatu produk juga alami kesan turun naik ekonomi. Jika lebih 20 tahun bertahan dengan turun naik ekonomi, itu adalah produk yang bagus.

Ilmu dan support juga amat penting. Sejak mula bisnes Sha memang diterapkan dengan ilmu cara bagaimana untuk kembangkan bisnes dan ilmu mengenai produk. Apa yang kita belajar di universiti dan apa yang kita belajar di tempat kerja tak sama. Kedua-dua tempat ni ajar kita untuk BEKERJA bukan untuk JADI USAHAWAN. Jadi sesiapa yang nak berbines mesti sanggup untuk belajar selok-belok bisnes. Ilmu bisnes ni tak susah sebab Sha ada mentor-mentor yang dah terbukti berjaya. Mereka ni sudah lebih 10 tahun dalam bisnes. Yang penting Sha ada tempat untuk rujuk. Lebih cepat untuk berjaya bila kita ada mentor.

Hopefully apa yang Sha share ni bagi manfaat untuk uolss. Sha recap apa formula untuk berjaya dalam bisnes ikut pengalaman Sha sendiri:

MANFAATKAN ONLINE
KORBAN MASA
CARI PRODUK YANG TERBUKTI
KUATKAN ILMU
CARI MENTOR

Ok la uolss. Selamat berjaya dalam apa yang diceburi. If uolss nak tahu lebih lanjut mengenai bisnes Sha terus je Whatsapp ye 011-37758674 (wasap.my/601137758674) atau fill up je Contact Form.

0 comments:

Thanks for dropping by. Let me hear from you.