Pilihan Terbaik

Friday, December 26, 2014

Salam pada semua readers. Semoga anda sihat, berjaya dan bahagia.

2014 beberapa hari lagi akan berakhir. Pasti banyak pengalaman pahit, manis, cabaran, kejayaan yang telah anda lalui. Bagaimana dengan 2015 yang bakal tiba? Apakah impian yang anda ingin capai pada 2015?

 Pastikan 2015 menjadi tahun yang gemilang buat anda 

Mengimbau 4 tahun Sha dalam bisnes, banyak pengalaman yang Sha boleh kongsikan. Bisnes betul-betul mengubah diri Sha menjadi lebih baik. Pada permulaan bisnes, Sha tak pernah terfikir banyak saat-saat manis dan kejayaan yang mungkin Sha kecapi dalam bisnes. Daripada hanya seorang software engineer, jika tak berani ambil cabaran, tak mungkin Sha boleh sampai ke tahap sekarang. Bagaimanapun, banyak lagi yang Sha ingin capai dan Sha impikan untuk bantu lebih ramai orang mencapai impian mereka.

Selama 4 tahun ini, Sha lebih yakin bahawa bisnes inilah yang paling tepat untuk siapa saja ceburi. Tiga sebab kenapa Sha cakap begitu:


SATU : SYARIKAT YANG KUKUH

Siapa saja bila ingin join mana-mana syarikat, akan pastikan syarikat berkenaan betul-betul kukuh dan stabil. Hanya syarikat yang terbaik dapat berikan income yang berterusan kepada usahawan-usawahannya tanpa gagal. Sejak Sha buat bisnes, setiap 10 hari bulan, tak pernah miss bonus. Syarikat yang kukuh ini telah berusia 22 tahun dan bernaung di bawah holding company yang tersenarai di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL).

Jika nak pilih syarikat, jangan pilih syarikat yang baru muncul, walaupun memang macam-macam janji manis : jadi pioneerlah, percentage bonus lebih besarlah, dan sebagainya. Jika kita nak melabur atas satu-satu syarikat, tentu sekali kita nak pastikan syarikat berkenaan masih kekal sepuluh, dua puluh tahun akan datang. Sama dengan berbisnes, kita laburkan tenaga dan masa kita. So, tengok dulu syarikat mana.


DUA : PRODUK MUDAH SELLING

Produk-produk yang Sha carry terbukti berkesan dan mudah untuk buka pasaran.

Killer product, Premium Beautiful - dah berada dalam pasaran selama 20 tahun!! Sha pernah jumpa customer yang telah pakai Premium Beautiful selama 6 tahun dan ada 4 sets in hand. Jika produk tidak hebat, pasti tak bertahan lama dalam pasaran.

Supporting products, Marine Essence (ME) dan Bio Seleza (BS) Feminine Pad. ME dan BS adalah 2 produk yang Sha really recommend untuk sesiapa yang nak start bisnes. Ciri-ciri kedua-kedua produk ini adalah unik dan pasaran telah tersedia. Contohnya, Marine Essence Beauty Bar Soap adalah sabun organik dan siapa yang tak guna sabun kan? Bio Seleza pula amat-amat bagus untuk menjaga kesihatan dan kebersihan setiap wanita. Berapa ramai wanita di Malaysia (dan dunia) dan adakah mana-mana wanita yang tidak menggunakan pad setiap bulan? Itulah potensi pasaran anda!


TIGA : MENTOR YANG HEBAT

Inilah satu-satunya yang amat hebat dalam bisnes ni. Top mentor hebat Sha dalam bisnes ni telah berbisnes lebih 10 tahun dengan hanya satu syarikat dan bukti-bukti kejayaannya memang banyak. Top mentor yang sentiasa jadi rujukan Sha adalah CDM Haji Azlan Deraman. Seorang yang amat humble tapi penuh ilmu di dada. Dengan mentor macam ni, Sha bergerak laju dalam bisnes dengan strategi hebat dan skill mengelak salah langkah.

Nak cari mentor, carilah yang telah berjaya dapatkan bebas wang dan bebas masa. Jika dia sendiri telah kecapi, pasti dia boleh guide kita semua ke arah yang sama.

Top mentor CDM Haji Azlan Deraman featured dalam Personal Money issue November 2009

Kelilingi diri anda dengan orang-orang yang hebat!

Syarikat, Produk dan Mentor adalah tiga tiang utama yang support Sha dalam bisnes dari awal bisnes sehingga sekarang, Alhamdulillah. Anda juga boleh berjaya jika berani membuat keputusan hari ini.

Tutup 2014 dengan gemilang dan buka 2015 dengan azam untuk kecapi kejayaan demi kejayaan

Jika anda memang mencari peluang untuk ubah taraf hidup & mencari pendapatan sampingan atau berbisnes full time, inilah peluang terbaik anda. "When opportunity knocks you door, open the door, welcome and embrace it".

Just drop an e-mail, sms/whatapps untuk kita sembang dan Sha akan share segala tips yang hebat-hebat untuk berjaya dalam bisnes. InshaAllah.

You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe